Dernières nouvelles & postes vacants

Ce qui se passe dans notre bureau dans la région et, en général? Nous vous tiendrons informés de tous les développements dans le marché du logement.

Overlegcomité 24 maart 2021

Dit weten we reeds voor de vastgoedsector

In het licht van de stijgende coronacijfers heeft het Overlegcomité zonet een ‘Paaspauze’ tot 25 april 2021 aangekondigd, een nieuwe lockdown die bestaat uit verstrengingen binnen het onderwijs, de niet-medische contactberoepen, de niet-essentiële winkels, de buitenbubbel en het blijvend verbod op buitenlandse reizen. Dit is wat we heden reeds weten inzake de impact op de vastgoedsector:
 

  • Plaatsbezoeken in functie van tekoop- of tehuurstellingen mogen volgens onze bronnen blijven doorgaan. Vastgoedmakelaars zijn geen contactberoep.
  • Niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag enkel nog op afspraak open. De vastgoedkantoren vallen hieronder en mogen dus de komende vier weken enkel klanten, geïnteresseerden, … ontvangen op afspraak.
  • Voor syndici als essentieel beroep wijzigt er niks.
  • Tijdens de persconferentie bevestigde eerste minister Alexander De Croo dat er geen verbod komt op niet-essentiële verplaatsingen. Er is op geen enkel ogenblik gesproken over een sluiting van de logies (die zijn ook tijdens de tweede lockdown in november-december geopend gebleven). Het binnenlands toerisme blijft dus toegelaten in de paasvakantie. Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, bevestigde zopas in een eerste reactie deze lezing te delen. Dit is uiteraard belangrijk voor de toeristische verhuurkantoren.
  • Telewerk is verplicht. Het Overlegcomité kondigde hierbij uitdrukkelijk aan de controles nogmaals te zullen opdrijven, alsook de straffen te verzwaren, met voortaan de verplichte sluiting van de onderneming als sluitstuk. Werkgevers moeten een register bijhouden waarin de planning staat van wie er wanneer aanwezig zal zijn op de werkvloer.
Het MB dat afgelopen zaterdag gepubliceerd werd, verlengde de maatregelen reeds tot en met 30 april. Voor de syndici betekende dit een verlenging van het totaalverbod op fysieke algemene vergaderingen tot die datum. Het is afwachten of het nieuwe MB, dat na het Overlegcomité van vandaag zal verschijnen, die datum nog verder vooruit zal schuiven.

Bron: CIB

Vous utilisez un navigateur obsolète. S'il vous plaît mise à niveau maintenant un navigateur plus récent afin de bénéficier de toutes les fonctionnalités de notre site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Retour en haut
Fermer le menu IMMO MV